Fordi du har gennemført en uddannelse – behøver du ikke også at være god..!

Fordi du har et eksamenspapir er det ikke lig med, at du er en frugtbar medarbejder, ja eller far og mor. Det vigtigste i menneskelig omgang er ikke dit eksamenspapir, men dine menneskelige egenskaber, dine evner og kvaliteter. Men det taler vi ikke om, det hidrører til ‘privatlivets fred’, selv om netop dét private, dét personlige er det mest afgørende for samarbejdsproblemer, stemning på en arbejdsplads, borgertilfredshed eller at børn og unge får lært noget som helst i skole.

‘Stemning smitter’, og hvis et menneske har lært at være bange for konflikter, så kan jeg love dig, at det smitter ind på arbejdspladsen, lederskabet eller din evne. Der er ikke vandtætte skodder mellem personlig og professionel – tværtimod, dine personlige dyder eller mangel på samme er faktoren, der afgør, om du KAN bestride et arbejde – ikke dit eksamensbevis.

Er det et selverkendende menneske, jeg sidder overfor, eller er det et menneske i selvbedrag. Har mennesket indsigt i sig selv og sin interageren med andre, eller er det et menneske uden for rækkevidde, låst, ‘det er altid de andre, der er dumme’. Er det et menneske, der ER i sine følelser eller har forladt dem i måske et barndomsmørke. Er det projicerende menneske, der har valgt jobbet ubevidst, fordi de selv trænger til fx en pædagog – eller trænger til fars anerkendelse som firma-ceo – noget der skal lappe hullet…

Den væsentligste faktor i lægearbejde, i ledelse, i pædagogik, i politi, brandvæsen, taxa og pilot – you name it – ‘taler vi ikke om’ – menneskets menneskelige dyder, evner og kvaliteter – dén emotionelle kapacitet – vi ser på 12-taller og ‘en god ansøgning og et godt match’ – hvad nu hvis det faktisk er langt langt vigtigere, at det menneske, man får ind, er et menneske med følelsesmæssig balance, evnen til at være selvomsorgfuld og derfor kunne gi’ ilt til andre…

Der er alt alt for mange, hvis ubevidste sårede liv, der projiceres over i arbejdspladser, laver dårligt håndværk, frygteligt arbejdsmiljø, katastrofe for kunder og borgere – kun fordi vi ikke kærer os om dét, der kommer før et uddannelses-papir – mennesket..!

Indlæg oprettet 1

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen